Bauer i Googles nya infotainmentsystem för bilar

Bauer Media gör senare i år sina poddar och radiostationer tillgängliga via appar i Googles nya Android-baserade infotainmentsystem för bilar. Bilapparna från Bauer lanseras i Sverige, Norge och Storbritannien. De första bilmodellerna med det nya Android-baserade infotainmentsystemet blir Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge.

”Uppkopplade bilar ger våra lyssnare nya sätt att få tillgång till hela utbudet av högkvalitativt innehåll från de radiostationer de älskar. Ljudunderhållning är en del av bilupplevelsen och vi är glada över att samarbeta med Google i den här spännande framtida miljön” säger Richard Dawkins, som är COO för Bauer Media Audio.

”Det här är det första steget i att förändra vår uppfattning att bara se bilen som ett transportsätt, till att bilen blir en förlängning av ditt digitala liv. Om vi kan öka användningen av bilen med detta kan det hjälpa till i vårt långsiktiga mål att skapa en mer hållbar framtid” säger Anya Ernest, som är ansvarig för ”business design” på Polestar.

Share