Bauer ansökte inte om tyska DAB-nätet

Fyra företag har ansökt om att bygga ut och driva det andra rikstäckande DAB-nätet i Tyskland.

Det är den delstatliga mediemyndigheten i Sachsen som sköter tillståndsgivningen kring DAB-nätet. I fredags gick ansökningstiden ut och då hade det kommit in ansökningar från företagen Digital Audio Broadcasting Plattform DABP MbbH, Absolut Digital, Media Broadcast och Radi/o Digital GmbH. Däremot saknades Bauer Media, som i oktober sade att företaget skulle ansöka om DAB-nätet.

Bakom DABP står fastighetsentrepenören Steffen Göpel, som en gång var motorsportstjärna i DDR, skriver sajten Radio.nl. Absolut Digital driver redan DAB-kanalen Absolut Relax på det första nationella DAB-nätet och Absolut Hot på regionala DAB-nät i Bayern och Hessen. Absolut Digital vill utnyttja hela den andra multiplexen till 16 nischade musikkanaler. Media Broadcast, som är Tysklands motsvarighet till Teracom, driver det första rikstäckande DAB-nätet på uppdrag av Digital Radio Deutschland. Radi/o är baserat i München och ägs av tidigare investerare och medarbetare i den nedlagda nyhetsbyrån DAPD.

Den kommande månaden kommer alla ansökare att presentera sina planer för det nya DAB-nätet. Ett beslut om vilket företag som får tillståndet väntas före sommaren.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share