Bandit får Malmö-frekvens

MTG Radios rocknätverk Bandit Rock inledde idag testsändningar i Malmö-regionen.

De nya sändningarna i västra Skåne sker via närradiofrekvensen 95,9 Mhz, som så sent som i november togs i bruk som slavfrekvens för DB Media-stationen Guldkanalen. Sändaren är placerad i Barsebäck i Kävlinge kommun. Officiell start för frekvensen sker 2 maj.

”Jag tror att fler format och en större variation är receptet för att ta tillbaka lyssnarna till reklamradion. Fler alternativ till Sveriges Radio behövs i en så stor marknad som Skåne, vilket är tydligt nu när Radio Active, FM Österlen, Fun Radio, Rockklassiker, Bandit och Guldkanalen alla sänder i närradion framgångsrikt och ger både lyssnare och annonsörer det de vill ha” säger Daniel Bengtzzon som är chef för DB Media.

”Olika format, och både lokala och nationella program behövs. Det är viktigt att reklamradion står stark vid en övergång till digitalradio. Framförallt att radion står stark mot andra medier.
Lyssnaren ska få bestämma vad det ska lyssnas på – inte regler och dålig politik” fortsätter Daniel Bengtzzon.

DB Media och Bandit Rock har redan ett samarbete på Helsingborg-marknaden. Vid nyår ersatte DB Media sin egen rockstation Rockkanalen med Bandit. Sedan i juli finns Bandit även i Kristianstad, där Bandit ersatte Lugna Favoriter.

Med etableringen av Bandit Rock i Malmö når nätverket nu landets tre storstadsområden.

Guldkanalen fortsätter på sin ursprungliga frekvens 102,6 MHz.

Share