Bakhtiari efter Wilson i Kino

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Saman Bakhtiari ersätter Roger Wilson i P1-s filmprogram Kino i P1.

Under ett år framåt kommer Roger Wilson vara Sveriges Radios kulturkorrespondent. Därför tar Saman Bakhtiari den 14 mars över som programledare för Kino i P1.

Saman Bakhtiari var med och startade SR-s lokala Malmö-kanal Din Gata 2006 och har sedan dess varit programledare, producent och reporter i P3 och P1.

”Roger Wilson och producent Lisa Bergström har under de senaste åren fungerat som förebilder, mentorer och lärare för mig. Att jag nu får ansvara över programledarskapet för Kino är ett hedersuppdrag och en enorm bekräftelse. Jag är väldigt glad och peppad på att ta mig an det här film- och TV-året och spegla det på bästa sätt för Kinos lyssnare” säger Saman Bakhtiari i ett pressmeddelande från P1.

Kino har byggt upp en unik position genom att skildra sin nutid och omvärld via film- och TV-journalistik. Samtidigt har programmet hela tiden prövat nya grepp och visat hur man kombinerar lekfullhet och innehållslig tyngd. Det ska bli väldigt kul att höra Saman och redaktionen ta det vidare” säger SR-s kulturchef Mattias Hermansson.

Share