Avtal saknas fortfarande för start av nya DAB+-kanaler

Grafik: World DAB.

Mad Men Media och DB Media har nu svarat på Mediemyndighetens fråga om varför de inte har startat de nya DAB+-kanaler som de fick tillstånd för i höstas. Mediemyndigheten kan dra in tillstånden om de har stått oanvända i mer ett halvår.

I sitt svar säger Mad Men att man inte har lyckats komma överens med Bauer Media, vars mux de nya kanalerna ska sändas på. En samverkansgrupp med Bauer Media, Mad Men Media, NRJ och DB Media har haft två möten och ska ha ett tredje 9 april.

”Vi har sökt tillstånden av en anledning och det är att vi vill komma igång med sändningarna. Vi har redan fyra klara format och ett femte på gång. För vår del jobbar vi proaktivt inom samarbetsgruppen för att komma igång” säger Robert Persson, som är VD för Mad Men Media.

Mad Men Media fick förra året nationella DAB+-tillstånd för kanalerna Retro FM, Radio Topp 40, Relax FM, Yalla FM och en ny sportradio som är under utveckling.

Inte heller DB Media, som fick tillstånd till Dansbanskanalen Klassiker på Viaplays nationella nät och Guldkanalen Country regionalt på Bauers nät i Skåne, har kommit igång med sina nya kanaler. I ett svar till Mediemyndigheten tror DB Media att de två kanalerna kan starta inom en månad.

Bauer Media vill inte säga mer än att det pågår diskussioner.

”Vi har noterat att en tillsyn inletts och har också en pågående diskussion med övriga parter. Men i övrigt har vi inga fler kommentarer om de pågående processerna” säger Teemu Korhonen, teknikchef på Bauer Media.

Skärgårdsradion, som tidigare sänts regionalt i Stockholm, fick ett nationellt tillstånd i höstas. Kanalen inledde sina nationella sändningar på Viaplay-nätet bara någon vecka efter att tillståndet började gälla.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share