Artistgala för "Rädda Radion"

higher_omslagReklamradions kampanj för lägre koncessionsavgifter fortsätter med en artistgala.

Martin Stenmarck, Sarah Dawn Finer, Dead by April, E.M.D. och Idol 2009-vinnaren Erik Grönwall (bilden) är klara för artistgalan, som arrangeras i Kungsträdgården i Stockholm nu på torsdag med start 17.00.

På scenen kommer även programledarna från reklamradion att finnas. Dessutom har politiker bjudits in till arrangemanget.

”Vad vi har märkt de senaste veckorna är att det inte bara är vi som jobbar med radio som vill ha besked från regeringen. Även våra lyssnare vill veta vad politikerna har för syn på den kommersiella radion” säger Anna Berggren, VD för MTG Radio, i ett pressmeddelande.

Reklamradions kampanj har hittills resulterat i att 30 000 Facebook-användare har anslutit sig till en ”Rädda Radion”-grupp på Facebook och att över 20 000 radiolyssnare har mailat protestbrev till statsministern via radiobranschens hemsida www.rab.se.

”Svenska folket vill ha mer mångfald och fler radiokanaler. Det förutsätter att man sänker koncessionsavgifterna och det vet regeringen om” säger Staffan Rosell, VD för SBS Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share