Armi Rousu chef för P4 Norrbotten och Meänraatio

Armi Rousu. Foto: Sveriges Radio.

Armi Rousu har utsetts till ny kanalchef på P4 Norrbotten och Meänraatio. Hon tillträder 1 mars och ersätter då Patrik Boström, som blir beredskapssamordnare på Sveriges Radio.

Armi Rousu har närmast varit nyhetschef på P4 Norrbotten och förra året var hon även tillförordnad kanalchef. Innan dess var hon chef för Meänraatio i Pajala. Hon har också under flera år varit nyhetschef på Norrbottens-Kurirens redaktion i Luleå.

”Det känns väldigt bra att Armi, som gjorde ett bra jobb som tillförordnad kanalchef under förra våren, nu vill axla rollen permanent. Armi är en erkänt duktig publicist och en erfaren chef. Dessutom är hon flerspråkig och talar både svenska, finska och meänkieli vilket är en stor fördel i just den här rollen. Jag är säker på att hon kommer att kunna driva utvecklingen framåt både på P4 Norrbotten och på Meänraatio” säger Fia Wirén som är områdeschef i Norr.

”Jag är otroligt glad och hedrad över att få förtroendet att ta ansvaret för P4 Norrbotten och Meänraatio, det är två redaktioner med vassa journalister och väldigt mycket kunnande. Jag ser fram emot att vi tillsammans ska fortsätta att utveckla oss för att bjuda på bra lyssning som är till nytta och nöje för radiolissnarna, både i FM och digitalt” säger Armi Rousu.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share