Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson tar över Melodikrysset

Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Det blir Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson som blir nya programledare för P4-programmet Melodikrysset, som i mer än 26 år har letts av Anders Eldeman.

20 augusti sänder Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson tillsammans och därefter turas de om varannan vecka. Micke Cederberg är vikarierande programledare från 2 juli fram till och med augusti.

”Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Att få ta över stafettpinnen efter Anders är helt overkligt stort för mig. Melodikrysset är norra Europas mest avlyssnade program och Annika och jag ska göra allt för att förvalta arvet på bästa sätt. Kul har vi i alla fall” säger Anna Charlotta Gunnarson, som bland annat gjort radioserier som Pop och politik och Fejk samt skrivit flera böcker om pop och samhällsutveckling.

Annika Jankell har tidigare gjort bland annat Svensktoppen och Jankell i P4 och nu senast varit programledare i radiokanalen P4 Plus. Hon har även arbetat med TV-program som Listan och Nyhetsmorgon.

”Jag älskar radioklassikern Melodikrysset, ett äkta folknöje för alla generationer. Det var mina morföräldrar som introducerade högtidsstunden när jag var liten. Den breda spännvidden i krysset är kittlande kul, eftersom det dyker upp frågor från så många decennier och genrer. Alla kan vara med, utmana varandra eller hjälpas åt. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och föra traditionen vidare. Ett hedersuppdrag” säger Annika Jankell.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share