Anna Stenberg blir SR-s områdeschef i syd

Fotograf: Sofie Ward/Sveriges Radio.

P4 Kristianstad-chefen Anna Stenberg blir 1 november ny chef för Sveriges Radios område Syd, med placering i Malmö. Hon ersätter Magnus Quick, som har haft uppdraget sedan områdena infördes 2010.

”Jag tycker det ska bli otroligt roligt och samtidigt utmanande att ta mig an det här uppdraget. Jag hoppas kunna medverka till att Sveriges Radio i södra Sverige ännu mer blir en motor för viktig journalistik, initierad kulturbevakning och nydanande underhållning” säger Anna Stenberg.

Anna Stenberg har tidigare varit nyhetschef på P4 Kristianstad och teknisk områdeschef i område Syd. Innan dess var hon nyhetschef på Kristianstadsbladet.

”Anna Stenberg är en erfaren redaktionell cheef med ett brett kunnande om mediebranschen i allmänhet och Sveriges Radio i synnerhet. Jag är mycket glad för att hon har tackat ja till jobbet som chef för vår verksamhet i Skåne, Blekinge och Halland” säger Michael Österlund, som är biträdande programdirektör.

En tillförordnad chef för P4 Kristianstad utses ”inom kort” och rekryteringen av en permanent ersättare ”inleds omedelbart” enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share