Ångestpodden till Acast

Ida Höckerstrand och Sofia Hallberg från Ångestpodden. Foto: Acast.

Ångestpodden, som tidigare publicerats av Bauer-plattformen Podplay, går över till Acast. Det gör även ”feelgood-podden” Widerström Dahlén.

Ångestpoddens första avsnitt på Acast innehåller en intervju med statsminister Ulf Kristersson om hans personliga erfarenheter rörande psykisk ohälsa. Ångestpodden har producerats sedan 2015 och är enligt Acast Sveriges största podd om ångest och psykisk hälsa.

”Det är otroligt att se hur podcasts som medieformat även kan ha en tydlig maktposition i politiken. Vi har sedan ett år tillbaka drivit vår politiskt obundna kampanj ”Tre minuter”, som syftar till att förbättra elevhälsan runt om i landet. Att statsministerns team hörde av sig för en intervju tycker vi är en tydlig indikation på att det går att göra skillnad med sin plattform” säger Ida Höckerstrand och Sofia Hallberg från Ångestpodden.

Nya på Acast är även Widerström Dahlén med SVT-profilen Sofia Dahlén, som tidigare har publicerats av Podplay, samt En jävla fest där Amanda Colldén möter kändisar som berättar om sina roligaste festminnen.

Dessutom startas tre helt nya poddar på Acast. Författaren och journalisten Frida Boisen presenterar med sin dotter Tilda Boisen Berätta alltid det här, som är ännu en podd om psykisk hälsa. Hemnetknarkarna bygger på Instragram-kontot med samma namn. Slutligen startar Jessica Almenäs från Träningspodden det nya formatet Not Fanny Anymore tillsammans med makeup-artisten Fanny Lagerwall. Podden ska enligt ett pressmeddelande skildra hur Fanny Lagerwall ”ger sig ut på en omvälvande hälsoresa”, vilket varvas med skvaller från TV-branschen och inblickar i Fanny Lagerwalls dejtingliv.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share