Anders Bäckström chef för riksprogrammen i SR-område Norr

Anders Bäckström. Foto: privat.

Anders Bäckström har utsetts till nya riksprogramchef i Sveriges Radios område Norr. Han tillträder 1 februari och efterträder Nils Eklund som lämnar SR.

”Ljudmediet har genomgått en mindre revolution de senaste tio åren när det gäller berättande och nya format, men jag tror att den resan bara börjat och att det finns väldigt spännande områden att utforska i framtiden – både vad gäller ämnesval, form och kunskap om publiken” säger Anders Bäckström.

Anders Bäckström har varit platschef på SVT:s programdivision i Umeå sedan 2019. Han har tidigare även varit redaktionschef för SVT:s lokala nyheter i Västerbotten och sportchef online på Aftonbladet. Dessutom har han drivit ett eget produktionsbolag.

”Det finns få mediechefer i norr med den bredd som Anders Bäckström har. Dessutom är han en erfaren utgivare som vet hur man når ut till en digital publik. Anders är också en mycket klok och omsorgsfull person som bryr sig om sina medarbetare. Det är också väldigt viktiga egenskaper” säger Fia Wirén som är chef för område Norr.

Riksproduktionen i område Norr gör bland annat dramaproduktioner, livesända program som Karlavagnen och Ring P1 samt poddar som P3 Dystopia och Gräns.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share