AMF-chef ny ordförande för Sveriges Radios styrelse

Johan Sidenmark. Foto: AMF.

Förvaltningsstiftelsen nominerar Johan Sidenmark till ny ordförande för Sveriges Radio efter Lennart Käll. Johan Sidenmark är VD för AMF Tjänstepension och har även erfarenhet som ordförande för Euro Accident.

Gunilla Herlitz föreslås som ny ledamot i SR-styrelsen där hon ersätter Pia Kronqvist. Gunilla Herlitz har tidigare varit chefredaktör och VD på Dagens Industri och affärsområdesansvarig för Bonnier News. Hon är styrelseordförande i Ny Teknik och Nox Consulting samt styrelseledamot i Svenska Spel och Marginalen Bank.

Till ny ordförande för SVT föreslås Christina Björklund, som är VD på Göteborgsoperan. Hon har suttit i styrelsen sedan 2019 och är idag vice ordförande. Nya i styrelsen blir NRK:s tidigare generaldirektör Thor Gjermund Eriksen och Anne Gynnerstedt som sitter i Vattenfalls ledning.

Till UR:s styrelse föreslås Azita Shariati, strategisk rådgivare, som ny ledamot.  

”Vi är glada att kunna välkomna nya ordförande och nya ledamöter till SR, SVT och UR. De kommer med sin kompetens och erfarenhet att kunna bidra till en stark utveckling av bolagen” säger Caroline af Ugglas, som är ordförande i Förvaltningsstiftelsen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share