Alexander Lundholm årets sportjournalist

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Svenska sportjournalistförbundet har utsett Radiosportens Alexander Lundholm till årets sportjournalist.

”Med en spänningsframkallande stämma, fångas de dramatiska ögonblicken med journalistisk blick och känsla, i såväl direktsända sammanhang som i de dramatiserade återblickarna” skriver juryn i sin motivering.

”Jag är extremt glad. Det känns otroligt häftigt och overkligt. Många av mina största förebilder och idoler har tagit emot det här priset genom åren, att jag nu finns på samma lista är helt galet” säger Alexander Lundholm.

”Jag blev väldigt rörd och stolt när jag fick höra motiveringen. Att juryn lyfter fram min bredd betyder mycket för mig. Jag har alltid känt mig betydligt tryggare med att göra reportage än att referera i direktsändning. De senaste åren har jag jobbat hårt med att bli bättre på att referera och jag är så glad att det nu är en del av motiveringen” fortsätter Alexander Lundholm.

Alexander Lundholm kom till Radiosporten 2009 som praktikant och har sedan dess varit programledare, reporter och friidrottskommentator. Han har även gjort poddarna Radiosporten dokumentär och Det olympiska spelet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share