Aftonbladet startar daglig Sportbladet-podd

Makoto Asahara, Maja Andersson och Julia Karlsson leder Sportbladet Daily, här tillsammans med Aftonbladets poddchef Niklas Ornerud (till höger). Foto: Aftonbladet.

Aftonbladet har gjort Aftonbladet Daily till den största dagliga nyhetspodden i Sverige, med 380 000 lyssnare i veckan. Nu följer tidningen upp med att göra en daglig podd av Sportbladet.

Sportbladet Daily ska under en kvart varje vardag fokusera på ett ämne med medverkan av både externa experter och egna medarbetare. Det första avsnittet, som släpps idag, handlar om skid-VM och det svenska skidundret på damsidan.

”Sportbladet är enormt stark i sin målgrupp samtidigt som vi ser att intresset för att ta del av Aftonbladets journalistik via ljud växer kraftigt. Jag tror vi har goda möjligheter att Sportbladet Daily kan bli en lika stor succé som förlagan Aftonbladet Daily” säger Niklas ornerud, som är poddchef på Aftonbladet.

Julia Karlsson kommer vara den huvudsakliga programledaren för Sportbladet Daily. De två andra är Maja Andersson och Makoto Asahara.

”Vi ser oerhört mycket fram emot att ta med Sportbladets läsare på den här ljudresan. Framförallt ser vi fram emot att få ett naturligt, dagligt forum för att berätta om och fördjupa oss i allt, högt som lågt, från sportens vida värld. Givetvis genomgående präglat av Sportbladets stil och pofessionalitet” säger Makoto Asahara.

Sportbladet Daily släpps på vardagar runt 15.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share