Acast lanserar Amat Levins Svart historia internationellt

Teresa Odu, Acast, och Amat Levin. Foto: Acast.

Acast hjälper författaren Amat Levin att lansera podden Svart historia internationellt i en engelskspråkig version.

Black History: Unveiled släpps den här veckan och marknadsförs på sju marknader genom ljudannonser på Acast-plattformen. Kampanjen riktar sig till ”regioner som är rika på oupptäckt historia och kulturarv för svarta samhällen” och genomförs i USA, Storbritannien, Nederländerna, Spanien, Italien, Tyskland och Frankrike.

”Podden tar upp fängslande berättelser som kastar ljus över historiska händelser och personer som ofta hamnat i skuggan i våra historieböcker. Vissa undrar varför historia är viktig. De kan uppleva att historia, särskilt svart eller afrikansk historia, inte har något med dem att göra. Men hur vi tolkar historiska händelser har en direkt inverkan på hur vi förstår oss själva och vår samtid. När vi förstår historien, kan vi lättare förstå vår omvärld. Med denna expansion är mitt mål att, med hjälp av ovärderligt stöd från Acast, belysa den ofta marginaliserade historien om svarta människor över hela världen och främja en global förståelse” säger Amat Levin.

Projektet Svart historia började för fyra år sedan som en Instagram-sida med fokus på afrikansk historia. Boken som följde nominerades till Augustpriset 2022 och samma år startades den svenskspråkiga podden Svart historia.

”Vi vill bjuda in Acast-lyssnare över hela världen att följa med oss på den här upplysande resan när vi fördjupar oss i dessa ofta förbisedda aspekterna av historien. På personlig nivå är jag glad och otroligt stolt över detta samarbete, eftersom Amat Levin har vidgat min kunskap och förståelse för mitt eget arv. Denna lansering är ett betydande steg i att föra meningsfullt innehåll in i rampljuset och speglar Acasts engagemang för att stärka underrepresenterade röster inom podcasting” säger Teresa Odu, som är partnership director på Acast.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share