Absolut vill fortfarande stämma Absolute

The Absolut Company, som tillverkar den svenska vodkan Absolut Vodka, talar återigen om att stämma den brittiska radiostationen Absolute Radio för varumärkesintrång.

I oktober förra året skrev Radionytt om att Absolut tänkte stämma Absolute Radio. Ännu har man alltså inte kommit till en lösning av namntvisten.

”Absolut är ett varumärke som är världskänt även utanför alkoholbranschen. Vi ser en risk för sammanblandning” säger Paula Eriksson på The Absolut Company till The Local, en engelskspråkig nyhetswebbsida i Stockholm.

”Vi har en företagspolicy om att vi inte ska rikta oss till de som är under 18 år. Radiostationen har en betydligt bredare målgrupp. Det tycker vi inte är lämpligt” fortsätter hon.

Absolute Radio startades i september förra året, efter att Times of India köpte Virgin Radio från SMG. Times of India valde dock att inte betala extra för varumärket och bytte därför namn på stationen. Absolute Radio, som främst spelar lätt rockmusik, sänder på mellanvåg och DAB i hela Storbritannien och på FM i London.

The Absolute Company och Vin & Sprit ägs sedan förra året av Pernod Ricard.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share