4,2 miljoner lyssnade på Tre Kronors semifinal

magnusarvedsonÄven under andra OS-veckan hade P4 många lyssnare, enligt preliminära PPM-siffror. Fredag 21 februari, då Tre Kronor spelade semifinal, hade P4 4,2 miljoner lyssnare.

Det motsvarar 54 procent av befolkningen och är 900 000 fler lyssnare än en genomsnittlig dag.

”Vi är hänförda av de höga lyssnarsiffrorna, de är på en nivå som nog saknar motstycke i ”modern tid”. Gensvaret har varit enormt också i sociala medier och i direktkontakterna med våra lyssnare” säger Radiosportens chef Jakob Sillén i ett pressmeddelande.

P4-s veckoräckvidd under den aktuella veckan – 17-23 februari – var 6,1 miljoner eller 78,9 procent av befolkningen. Också det är ett rekord.

”Den svenska succén under Sotji-OS har förstås agerat ånglok för ett rusande intresse. I det flödet ställs också krav från publiken att kunna lyssna till breda, närvarande, perspektivsättande och journalistiskt drivna sändningar. Min känsla är att vi har lyckets med det i OS-sändningarna. Innehållet har skiftat mellan det sportsliga och det som skett utanför strålkastarna, mellan intervjuer, referat och kultur, mellan lek och allvar” fortsätter Jakob Sillén.

Även de digitala plattformarna slog rekord under OS. Sveriges Radios sajt hade 1,45 miljoner unika besökare, 480 000 använde sig av Sveriges Radio Play och Radiosporten Play och det var nya toppnivåer för direktlyssningen.

Share