40 Mats Nileskär-intervjuer i ny P3-podd

Mats Nileskär-intervjuer blir podd. Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio.

Mats Nileskär-intervjuer blir podd.
Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio.

För att uppmärksamma att det nästa månad är 40 år sedan Soul Corner (nuvarande P3 Soul) startade ges 40 av Mats Nileskärs artistintervjuer ut i en ny poddserie.

Det var i januari 1978 som Mats Nileskär sände sitt första Soul Corner som utlovade ”en lång rad intressanta namn att bekanta sig med, namn som man inte så ofta hör talas om på den här sidan Atlanten”.

”Ett litet radioprogram växte ur kärlek till soul, funk och disco och blev vuxet till musik bortom de flestas fantasi. Det började en kylslagen januarikväll 1978 och nu, 40 år senare, har kärleken fortfarande inte falnat” säger Mats Nileskär i ett pressmeddelande från P3.

Ur de 2 000 program och 6 000 artistintervjuer som har Mats Nileskär valt ut sina bästa intervjuer som nu släpps som poddar. Under jubileumsåret blir det bland annat intervjuer med Aretha Franklin, Kanye West, Beyoncé, Ray Charles, The Latin Kings och Lauryn Hill.

Podden 40 år med P3 Soul släpps på onsdagar 07.30 med start 10 januari. Den första podden innehåller en intervju med Ray Charles och i januari blir det även en intervju med Erykah Badu och en Wu Tang Clan-special. Dessutom sänds ett jubileumsprogram med samma titel 7 januari 22.05.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share