18 lämnar norska SBS Radio

n15901734220_907jpg18 anställda får lämna norska SBS Radio i det besparingspaket som Radionytt skrev om tidigare i veckan. Framför allt drabbas de lokala kanalerna inom nätverken Radio 1 och The Voice.

Anledningen till nedskärningarna är både nedgången på reklammarknaden och att SBS Radio-nätverken Radio 1 och The Voice har förlorat lokala sändningstillstånd i de stora städerna.

”Efter en overklig koncessionstilldelning kombinerat med en nedgång i annonsmarknaden i första kvartalet måste vi förändra driften av Radio 1 och The Voice. Kommersiell lokalradio är väldigt kostnadskrävande och det faktum att personalkostnader utgör en betydande andel av kostnaderna gör att vi inte klarar att spara in tillräckligt på andra områden. Dessvärre tvingas vi också genomföra uppsägningar och permitteringar” säger SBS Radios VD Bente Klemetsdal i ett pressmeddelande.

I mars halverade danska SBS Radio sin personalstyrka från 82 till 43 anställda. I april meddelade svenska SBS Radio att 15 anställda måste lämna företaget. Totalt har alltså 72 SBS Radio-anställda fått sluta i Danmark, Sverige och Norge.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share