13 tjänster stärker P4-s lokala kanaler

Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio. Fotograf: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Björn Löfdahl, programdirektör på Sveriges Radio.
Fotograf: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

De lokala P4-kanalerna får nya resurser som motsvarar 13 tjänster för att stärka den lokala bevakningen på kvällar och helger.

I ett drygt halvår har ett nytt arbetssätt testats i område Öst, som består av kanalerna i Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Östergötland. Två reportrar bevakar hela sitt område på kvällar och helger. Nu får alla Sveriges Radios sex geografiska områden extra resurser för att på samma sätt kunna utöka bevakningen på kvällar och helger. Exakt hur bemanningen ska utökas avgörs av varje områdeschef.

”Det är oerhört viktigt att kunna stärka den lokala journalistiken, som är viktigare än någonsin i den polariserade tid vi lever. För oss är det avgörande att vara ”hela Sveriges Sveriges Radio”, och att fler röster, erfarenheter och perspektiv från många platser i landet hörs i våra kanaler” säger programdirektören Björn Löfdahl i ett pressmeddelande.

”Vi är väldigt glada att kunna göra denna satsning lokalt, det är tio år sedan de lokala kanalerna fick permanenta ekonomiska förstärkningar senast. Den ökade bevakningen innebär också att större lokala händelser på kvällar och helger i ökad utsträckning kan höras i Ekot och rikskanalerna” fortsätter Björn Löfdahl.

Share