100-wattare till Radiotjänst

_mg_3109_mediumUnder torsdagkvällens utdelning av reklampriset 100-wattaren, vann Radiotjänsts kampanj Tack i kategorin samhällsreklam.

Tack-kampanjen har gjorts i samarbete med reklambyrån Draftfcb och vann tidigare i år Guldägget i filmklassen.

Juryns motivering lyder: ”I landet där många säger ja till att ful-ladda. Och alla tycker att gratis är gott. Med en marknadsandel som fått vilken kommersiell aktör som helst att slå sig till ro. Och med en historia av pekpinnar och ajabaja… lyckas den här kampanjen att öka andelen betalande kunder ytterligare. Den förbättrar kännedomen och attityden. Och inte minst får den oss att sjunga en sång. Vi bockar och niger och säger: Tack. Årets 100-wattare i kategorin samhällsreklam går till: Tack!”.

100-wattaren ”belönar kreativ reklam som gett effekt”. Den 20-e årliga upplagan delades ut i Frihamnshallen i Stockholm inför 800 besökare.

På bilden ses längst fram Peter Kåwi (VD, Draftfcb), Anders Dalenius (kreativ chef, Draftfcb), Andreas Englund (art director) och Per Hellberg (projektledare). Bakom står Daniel Johansson (Radiotjänst), Tina Benson (Radiotjänst) och Jesper Eronn (copywriter). Foto: 100-wattaren.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share