Vinyl 107 byter namn till Vinyl FM

vinylfm

Bauer Media bytte vid midnatt mot tisdag namn på sin oldieskanal Vinyl 107 till Vinyl FM.

Anledningen till förändringen är att Vinyl 107, som startade 1994 i Stockholm på 107,1 MHz, sedan 2013 finns i Dalarna och sedan 2014 i Gävleborg.

”Sedan vi fick möjlighet att lansera Vinyl i först Dalarna och sedan Gävleborg, har den där siffran känts lite knas. Vi har jättemånga frekvenser som i de flesta fall ligger långt ifrån 107. Nu har vi jobbat fram ett helt nytt imagingpaket med den nya stationsrösten Rickard Keilor och nya sångjinglar och då passade vi på att justera namnet till Vinyl FM. Det nya soundet passar ihop med musiken på ett härligt sätt och jinglarna bygger på originalinspelningar från 70- och 80-talen” säger Thomas Hansen, som i mars utsågs till programchef på Vinyl FM.

De nya sångjinglarna har producerats av Marcel Robé och Janne Forsman, medan Daniel Hübinette har gjort resten av imagingpaketet. Grunder från JAM Creative Productions och Top Format har använts. Lyssna på några av stationens nya jinglar och sweepers här nedan.

Vid starten spelade Vinyl 107 musik från 50- till 70-talet. 2008 breddades formatet till att även inbegripa 80-talsmusik. Stationen bytte i höstas Stockholms-frekvens till 107,5 MHz.

 

 

 

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share