SR-s jubileumssajt nominerad till Prix Europa

kvinnoregistret

Alla de åtta bidrag som Sveriges Radio har skickat in till Prix Europa har gått vidare i tävlingen. Bland annat har SR-s jubileumssajt Utvalda ögonblick chans att vinna.

”Det är andra året i rad som samtliga produktioner som Sveriges Radio skickat in blir nominerade till slutomgången i Berlin i oktober” säger Carina Claesson, som är samordnare för de större internationella pristävlingar som Sveriges Radio deltar i.

Totalt har 664 produktioner från 36 länder skickats in till Prix Europa. 212 bidrag har gått vidare till slutomgången, som avgörs i Berlin 23 oktober. De tolv vinnarna får 6 000 euro var.

I kategorin undersökande deltar Sveriges Radio med Kvinnoregistret från Kaliber i P1 av Alexander Gagliano och Bo-Göran Bodin. Dokumentärerna som SR har skickat in är P1 Dokumentär: Svart lucia av Måns Mosesson och P4 Dokumentär: Jag finns här av Manuel Cubas. Till drama/serier har Unga Radioteatern: Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman i en dramatisering av Alex Haridi anmälts och i dramakategorin Radioteatern: Variation. Birgitta Tollans Musikmagasinet i P2: Musik och kropp del 1 – Författaren Elisabeth Åsbrink Jakobsen och journalisten Martin Shibbye har chans att vinna musikpriset. Slutligen finns SR-s jubileumssajt Utvalda ögonblick, som projektletts av Anders Taberman, med i onlinekategorin.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share