SBS Radio blir Bauer Media Group idag

bauermediase

Idag byter SBS Radio namn till Bauer Media Group. Det nya bolagsnamnet är sedan tidigare registrerat hos Bolagsverket, men det är först nu som det börjar användas.

Namnbytet uppmärksammas bland annat med en mindre marknadsföringskampanj.

”Vi rullar på Stureplansskärmen där många mediebyråer finns i närheten och har även riktad digital annonsering. Sedan kommer vi att göra mindre insatser under hösten” säger Jakob Gravestam, som är group marketing director på Bauer Media Group.

Dessutom har bolaget lanserat en första version av sajten bauermedia.se (bilden). Webbadressen ägdes tidigare av ett litet bokförlag, men Bauer Media Group har köpt den.

Lyssnarna kommer däremot inte att märka av förändringen.

”Vi funderade på att göra en större grej i radio, men det är fortfarande våra varumärken som är stora. Vi har egentligen aldrig pratat om Discovery eller SBS (i radion), så vi tänkte att det är business as usual och har valt att inte uppmärksamma det” säger Jakob Gravestam.

I fredags hade Bauer Media Group en kickoff i Göteborg för alla sina anställda. Ett lanseringsevent för mediebyråer och annonsörer planeras även till hösten.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share