Radio Sweden ersätter FM med webb, app och podd

Radio Sweden lägger ned de dagliga FM-sända nyhetsprogrammen på engelska, arabiska, persiska, kurdiska och somaliska. Nyhetsinslag på de språken kommer istället att publiceras på webben och via sociala medier.

”Vi ser inte hur många det är som verkligen lyssnar på våra FM-sändningar. Vi vill nå våra publiker där vi vet att de finns, och vi vill ha en interaktivitet med våra publiker, och det kan vi få via webben och sociala medier. Där vet vi att vi når våra publiker” säger redaktionschefen Ingemar Löfgren i en artikel på Radio Swedens sajt.

Sedan tidigare har Radio Sweden övergått till webben när det gäller ryska och tyska. Romani, som är ett officiellt minoritetsspråk, fortsätter med dagliga sändningar men med ny sändningstid.

Radio Swedens två största språk – arabiska och engelska – kommer även i fortsättningen att kunna höras på FM-kanalerna P2 och P6 en gång i veckan (engelska på torsdagar och arabiska på fredagar). Övriga språkredaktioner ska göra poddradioprogram på cirka 20 minuter, som ska gå in djupare på ett aktuellt ämne. De publiceras på webbsidan och i SR Play-appen på torsdagar. Dessutom ska Radio Sweden satsa mer på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram.

Förändringarna genomförs nästa vecka.

2010 avslutade Radio Sweden sina sändningar på mellan- och kortvåg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share