Omorganisation på MTG Radio

benjaminnilsson

Benjamin Nilsson tar över som programchef på Rix FM. Han ersätter Stefan Halvardsson, som istället blir programkoordinator för MTG Radios alla radiostationer i Sverige.

Förändringarna ingår i den omfattande omorganisation som MTG just nu genomför.

”Vad MTG Radio beträffar har vi nu gjort de förändringar som vi ämnar att genomföra i den omorganisation som MTG går igenom. Det har varit viktigt för oss att snabbt ta oss igenom processen eftersom vi är i en sådan utsatt position. Det hade varit olyckligt att ha anställda som är oroliga i onödan” säger Christer Modig, som är verksamhetschef för MTG Radio.

Benjamin Nilsson har tidigare varit programchef på NRJ och Power Hit Radio och har även varit musikchef. Han har dessutom varit programledare på de båda stationerna och de senaste åren på Rix FM.

”Benjamin har en stor bred kompetens från att vara aktiv programledare i etern till erfarenhet av programstretagi. Framförallt har en väldigt kreativ hjärna och jag tror på honom. Han kommer nog vara galen nog att utmana hur Rix FM låter idag” säger Christer Modig.

Stefan Halvardsson och Alexandra Maric har haft delat ansvar för programutbudet på Rix FM. Stefan Halvardsson får som programkoordinator ett övergripande ansvar för det som har med alla MTG Radios stationer att göra och för samordning. Bland det som han kommer att vara ansvarig för finns utbildning, research, musikundersökningar, tekniska frågor, producenter och inköp.

Alexandra Maric har varit programchef för morgonprogrammet Rix Morronzoo. Hon blir nu istället morgonproducent, vilket innebär att hon kommer att koncentrera sig mer på Rix Morronzoo.

MTG Radio har ingen separat programdirektör. Den uppgiften sköts istället av Christer Modig, som med den nya organisationen kan arbeta mer med programverksamheten.

”Jag är övergripande ansvarig för radion. Själva omorganisationen med en Sverige-VD för MTG och fyra verksamhetschefer, där jag är chef för radio, gör att jag kommer att var amer involverad i program igen” säger Christer Modig.

Det blir endast ett fåtal indragna tjänster på MTG Radio som följd av MTG-s besparingspaket. De flesta indragningarna är vakanta tjänster som inte kommer att tillsättas.

”Vi är fortfarande pressade utifrån marknadssituationen och vi kommer även fortsättningsvis att behöva hitta nya vägar för att effektivisera verksamheten” säger Christer Modig.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share