Nytt kanalnamn och innehåll på Metropol i maj

Metropol försvinner som namn på SR-s andra lokala kanal i Stockholm. 4 maj startar en station med nytt namn och delvis nytt innehåll.

Den nya stationen ska ha fler direktsända program på helger och kvällar. Dessutom utlovas mer lyssnarkontakt.

”Målsättningen är att vara den kanal i Stockholm som har den absolut tätaste och närmaste kontakten med sina lyssnare och den där man till stor del kommer att kunna vara med och bidra till innehållet” säger Robert Frisk, som är projektledare för förändringarna av SR-s Stockholms-kanaler.

”Kanalen kommer att fokusera på frågor som utgår från Stockholm, men som kan vara omvärldsorienterade. Det handlar om att ge nya perspektiv på aktuella frågor och trender i samhället för den urbana storstadsbon. Det kan vara naturligt att ringa upp New York, New Delhi och Istanbul med anledning av något som vi pratar om lokalt i Stockholm. Till exempel hur svårt det kan vara att hitta en lägenhet” fotsätter Robert Frisk.

Kanalen kommer under primetime att ha egna nyheter, som helt integreras i programmen.

Det blir även en del mindre förändringar av innehållet i systerkanalen P4 Stockholm. Men P4 Stockholm kommer även i fortsättningen att vara en lokal kanal med riksutbud och ska sända på samma tider som idag.

De fyra länsreportrar som nu anställs kommer att höras i båda kanalerna och arbeta med samma arbetsledning.

”Stockholm växer enormt snabbt och båda kanalerna har som uppdrag att nå en mer mångfacetterad publik” säger Robert Frisk.

Under april fortsätter arbetet med förändringarna med inspelning av pilotprogram och samma månad fastställs tablåerna.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share