Ny kulturtimme i P1 på eftermiddagarna

mattiashermansson

P1 lanserar i mitten av januari en ny daglig timme om kultur varje vardag från 13.00.

Kulturtimmen kommer att sändas direkt från Malmö och Stockholm, med Kulturnytt från Göteborg och Stockholm och medarbetare även i bland annat Umeå och Luleå. Förutom Kulturnytt ingår också OBS i timmen.

Kulturtimmen ska enligt ett pressmeddelande ”erbjuda lyssnarna smarta, enkla vägar att ta del av fördjupning i form av samtal och idédebatt, intervjuer och längre reportage, kritik och essäistik”. Utvecklingsarbetet med det nya programblocket pågår just nu. Namn och innehåll presenteras längre fram i höst.

”Vi tar ett nytt spännande kliv med kulturjournalistiken i Sveriges Radio. En redaktion med enormt mycket kunskaper, stor geografisk spridning och särskild korrespondent för kulturfrågor har unika möjligheter att i dialog med lyssnarna ge daglig fördjupning av ett område i snabb förändring. Med den nya timmen ges vi nya möjligheter att ta större grepp och väcka frågor i tiden, och samtidigt få plats för smalare ämnen och urval vi idag har svårt att rymma” säger SR-s kulturchef Mattias Hermansson.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share