Ny ”generation” av Radioplay lanseras

Mockup Scene Creator

Bauer Media lanserar en ny version av sin onlineplattform Radioplay. Sajten uppdaterades igår, en app för Iphone släpptes i morse och en Android-app kommer i början av nästa vecka.

”Vi har byggt om allt från grunden. Det har varit en lång process som har pågått under ett år. Vi har jobbat med Daytona, som är en av de ledande digitala byråerna i Sverige. Samarbetet gäller inte bara Radioplay utan även om att jobba med och prata med våra lyssnare genom fokusgrupper och djupintervjuer. Vi har analyserat data om hur man vill konsumera ljud online och det här är resultatet av den första delen av det arbetet” säger Simon Gooch som är digital media director på Bauer Media i Sverige och dessutom Nordic director för Radioplay.

”Det här är den första versionen av en ny generation av Radioplay. Successivt kommer vi att introducera nya funktioner och etablera Radioplay på nya plattformar” fortsätter Simon Gooch.

Radioplay har fått ett nytt och mer renodlat utseende, med tydligare fokus på lyssning. Displayreklamen har helt försvunnit från webben och har fått mindre utrymme i mobilapparna. Dessutom har nya funktioner tillkommit.

”En av de saker som användarna tyckte var viktigt var att få rekommendationer om andra relevanta radiostationer, klipp eller podcasts. Det är inte så att man behöver göra egna spellistor, men lyssnarna vill få tips om vad man kan lyssna på. Vi ser Radioplay som en plattform en produkt som kurerar digital ljudunderhållning” säger Simon Gooch.

Nytt är också att Radioplay nu finns som tjänst på Sonos högtalare.

”Vi är det första radiobolaget i Europa med en egen app för Sonos. Lyssningen på Sonos är betydligt högre än vad man kan tro” säger Simon Gooch, som inte vill avslöja vilka plattformar som Radio Play startar på härnäst.

Utvecklingsarbetet med Radioplay fortsätter och en mindre uppdatering kommer redan i januari.

”Vi har ju jobbat på det här ett år och det hdet är en tydlig skillnad mellan den gamla och nya versioner. Vi är jättestolta över vad vi har gjort” säger Simon Gooch.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share