MTG vann tre tillstånd i Stockholm och Göteborg

MTG Radio får alla de tre lediga reklamradiotillstånden – två i Stockholm och ett i Göteborg.

I februari utlyste Myndigheten för press, radio och TV de återlämnade tillstånden för frekvenserna 105,9 MHz och 107,1 Mhz i Stockholm och 104,8 Mhz i Göteborg. De har tidigare använts av The Voice (Bauer), Vinyl 107 (Bauer) och Bandit Rock (MTG). Tillstånden fördelades med en sluten auktion.

”Dagens besked är mycket glädjande och stärker vår beslutsamhet att investera långsiktigt i vår radioverksamhet. Det är också en viktig signal om att det behövs en sundare marknadssituation, både när det gäller den kommersiella radion och på radiomarknaden i stort” säger MTG Sveriges VD Anders Jensen i ett pressmeddelanden.

”När radiotillstånden upphör att gälla 2018 är vår förhoppning att det vid tillståndsgivningen skapas bättre förutsättningar för mångfald och konkurrens. Det är nödvändigt för att ytterligare stärka och utveckla den kommersiella radion” fortsätter Anders Jensen.

MTG kommer inte att avslöja vad företaget kommer att använda frekvenserna till förrän sändningarna inleds.

”Med de nya tillstånden i Stockholm och Göteborg kommer vi att kunna utveckla nya radioformat och sätta ytterligare press på våra konkurrenter i landets två viktigaste marknader. Nu kommer vi noggrant analysera marknaden för att se vilken typ av utbud som har störst potential, både hos lyssnarna och utifrån konkurrenssituationen. Vi vill inte avslöja alltför mycket i förväg, men vi hoppas att vara igång innan sommaren” säger Christer Modig, som är affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

MTG betalar totalt 18,2 miljoner för tillstånden, som gäller från 2 maj i år till 31 juli 2018. De två tillstånden i Stockholm kostade 6,2 miljoner var och det i Göteborg 5,8 miljoner. I tillstånden används sändningsbeteckningarna SthlmFM 105,9, PartyFM 107,1 respektive GöteborgFM 104,8.

I den förra auktionen om tillbakalämnade tillstånd vann Bauer Media tre och MTG Radio ett. Bauer Media valde då att flytta två av sina kanaler till de nya tillstånden och kunde tjäna 7 miljoner kronor eftersom de nya tillstånden var billigare.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share