MTG överklagar NRJ-s nationella tillstånd

MTG överklagar beslutet att ge ett av de tre nationella reklamradiotillstånden till NRJ till Förvaltningsrätten i Stockholm.

MTG och Kastell Advokatbyrå hänvisar i ett kompletterande brev till skrivningen i radio- och TV-lagen om att ”en fysisk eller juridisk person inte får förfoga över mer än ett tillstånd inom ett sändningsområde, om det finns skäl att anta att det kan inverka menligt på konkurrensen”. MTG anser att det avtal som finns mellan Bauer och NRJ, som gäller utsändning och annonsförsäljning, är så omfattande att det innebär att Bauer i praktiken kommer att förfoga över två tillstånd.

I beslutet om att ge ett tillstånd till NRJ skrev MPRT att ”myndigheten fäster särskild vikt vid att samarbetet inte omfattar redaktionella frågor och att bolagens respektive radioformat inte kommer att sändas ut via det andra bolagets tillstånd”. MTG menar dock att den kommersiella radions försäljnings- och programavdelningar arbetar tillsammans på ett sätt som gör att det är omöjligt att hålla avdelningarna helt separerade från varandra.

Mer:
MTG-s överklagande (PDF)
Kompletterande brev (PDF)

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share