Moa Gammel konstnärlig ledare på SR Drama

Moa Gammel, ny konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama. Foto: Mattias Ahlm/SR.

Regissören och skådespelaren Moa Gammel blir ny konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama. Hon ersätter Malin Axelsson och tillträder 1 januari.

Moa Gammel har tidigare skrivit och regisserat Ufopodden i P3, dramat Gertrud för P1 och serien Sviten för P3 Serie. Den senare nominerades till Prix Europa. Hon gjorde även den egna podden Genier 2014. Dessutom har Moa Gammel medverkat i flera filmer och TV-produktioner, bland annat SVT-serien Jordskott och den kommande thrillern Breaking Surface. Just nu avslutar hon regiarbetet med långfilmen Lassemajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet.

”Jag ser fram emot att få fortsätta den förnyelseprocess som dramaredaktionen har påbörjat och längtar efter att få ta radiodramat in i framtiden med allt vad det innebär. Ljudberättande ökar hela tiden i popularitet i medielandskapet och jag vill bidra till att vitalisera drama-formatet med produktioner med hög konstnärlig höjd, relevans och angelägenhet” säger Moa Gammel i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

”Moa Gammel är en önskerekrytering. Hon kommer prägla våra seriepoddar med sin gedigna erfarenhet och brinnande lust för radiodrama” säger Doreen Kanter, som är programchef på SR Drama.

SR Drama finns i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Avdelningen gör bland annat De dödas röster, Testamentet, Ufopodden i P3, Sviten, Anna Blomberg i P4, Mördarens apa och Utkantssverige.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share