Jerker Nilsson VD för SRF

Jerker Nilsson har utsetts till ny VD för Sveriges Radios Förvaltnings AB (SRF), som är public service-bolagens gemensamma servicebolag.

53-årige Jerker Nilsson har sedan 2007 varit VD för läromedelsförlaget Liber. Han har även varit ordförande i Föreningen Svenska Läromedel och funnits på KF Media och internetbokhandeln Bokus som han var med och startade 1997. Han ersätter Eva-Lotta Löwstedt Lundell som blir VD och koncernchef för SKL Kommentus.

Så här kommentereras utnämningen av Mats Svegfors, som är styrelseordförande:

”Man kan sammanfatta Jerker Nilsson bakgrund och erfarenheter i några nyckelord: medier, teknisk utveckling, samverkan och ekonomisk rationalitet. Public service-företagen åtnjuter ett mycket högt förtroende i det svenska samhället. Alldeles uppenbart lockar public service de riktigt kvalificerade medarbetarna. Det gäller journalister men också alla de befattningar som utgör infrastrukturen för SVT-s, Sveriges Radios och Utbildningsradions omfattande verksamheter” säger Mats Svegfors.

”Efter mer än 20 år i bokbranschen, de senaste åtta åren som VD för Liber, tar jag mig nu an en annorlunda uppgift. Jag har haft en stark marknads- och lönsamhetsorientering i mina tidigare uppdrag i medieföretag. När jag nu tar över VD-ansvaret för SRF, det gemensamma servicebolaget för SVT, Sveriges Radio och UR, handlar det fortfarande om rationalitet och om aktsamhet med de medel som företaget förvaltar. Men det handlar också om en mycket speciell samhällsverksamhet i demokratins tjänst. Kvalitet och det speciella med public service-medierna kommer hela tiden att stå i fokus för mig som VD för SRF” säger Jerker Nilsson.

SRF har runt 80 medarbetare och sköter gemensamma service- och stödfunktioner för de tre programbolagen, som äger SRF. SRF är även fastighetsägare i Stockholm, Göteborg och Umeå.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share