Hiv årets tema för Musikhjälpen

Musikhjälpen kommer i år att samla in pengar för att stoppa spridningen av hiv.

Varje dag smittas 6 000 personer med hiv och en stor del av dem är under 15 år. Förra året dog ungefär 1,5 miljoner i aids.

”Att stoppa spridningen av hiv är FN-s sjätte milleniemål och lyckligtvis har utvecklingen gått framåt. Sedan mitten av 2000-talet har antalet som får hiv minskat med nästan hälften, men trots det är aids fortfarande den infektionssjukdom som orsakar flest dödsfall i världen. Det vill vi försöka ändra på i Musikhjälpen” säger Musikhjälpens projektledare Julia Blomberg i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen arrangeras sedan 2008 av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och sedan dess har Malmö och Göteborg turats om som värdstäder. I år sänds Musikhjälpen för första gången från Uppsala.

P3 och SVT Play direktsänder Musikhjälpen dygnet runt 8-14 december. SVT 2 sänder under delar av dygnet. Vilka som blir årets tre programledare avslöjas senare i höst.

Till årets upplaga av Musikhjälpen har UR tagit fram ett utbildningsmaterial för högstadiet och gymnasiet samt en dokumentär som sänds av SVT under hösten.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share