Fredrik Sandgren ny i Morrongänget

mixgbgmorronganget

Fredrik Sandgren ersätter Ingemar Allén som en av tre programledare för Morrongänget på Mix Megapol i Göteborg.

Fredrik Sandgren har senast varit programledare och programchef för Mix Megapol i Göteborg. Han har även sänt radio i Borås.

”Att få möjligheten att bli en så betydande del av Mix Megapols Morrongäng är en ära för mig. Det tror jag det skulle vara för alla som jobbar med radio om de fick bli det. Är så tacksam för den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att göra det så bra som möjligt. Självklart kommer jag, som alla andra, att sakna Ingemar mycket. Men naturligtvis gläds jag samtidigt över att ha hans rekommendation och välsignelse till jobbet” säger Fredrik Sandgren i ett pressmeddelande.

Ingemar Allén väljer att lämna radiobranschen helt efter 18 år som programledare.

”Efter alla underbara år på Mix Megapol har jag nu fått möjlighet att gå vidare med ett nytt projekt i livet. Förändringen är förstås omtumlande på många sätt, men det känns som att det är rätt steg för mig att ta nu. Jag kommer självklart sakna både jobbet och mina nuvarande kollegor, inte minst Linda och Peter som är som syster och bror till mig. Mix Megapols Morrongäng går dock mot en lysande framtid med en ny skeppare vid rodret” säger Ingemar Allén.

Mårten Söderström, som är biträdande programdirektör på SBS Discovery Radio, tror inte att programmet kommer ändras så mycket efter programledarbytet.

”Vi känner oss väldigt trygga med vårt val av Fredrik som ankare och han blir ett ypperligt komplement till våra etablerade profiler Peter Sandholt och Linda Fyrebo i Mix Megapols Morrongäng. Det ska bli både spännande och roligt att ta programmet vidare, även om jag inte tror det kommer skilja sig så mycket från tidigare” säger Mårten Söderström.

”Men det känns nästan som om vi blir av med en kroppsdel, nu när Ingemar väljer att göra något annat i sin fortsatta yrkeskarriär. Han har kämpat hårt i 18 år och det är vi tacksamma för. Nu önskar vi honom all lycka till i sina framtida projekt” fortsätter Mårten Söderström.

Det är ännu inte klart vem som blir ny programchef för Mix Megapol Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share