Fia Wirén chef för SR i norr

Fia Wirén.
Foto: Sveriges Radio.

Fia Wirén blir ny områdeschef för Sveriges Radios ”område norr”, som omfattar P4 Norrbotten, P4 Västerbotten, P4 Jämtland, P4 Jämtland samt Sameradion. Hon ersätter Eva-Britt Lennelöv i oktober.

”Fia är driven, målmedveten och väl insatt i de utmaningar vi står inför de närmaste åren. Det känns jätteroligt att i har lyckats rekrytera henne till område norr” säger Michael Österlund, som är biträdande programdirektör.

Fia Wirén kommer från SVT där hon varit redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten. Hon har även varit chef för SVT-s lokala redaktioner i Stockholm, Södertälje och Rinkeby samt för SVT Sapmi. De senaste nio månaderna har hon dessutom varit ansvarig utgivare för SVT Nyheter Västerbotten.

”Jag älskar den norra landsändan och ser en otroligt stor potential i det här området. Det är en händelserik region och det finns så många historier som bara väntar på att få berättas. På Sveriges Radio får jag chansen att utmana mig själv att jobba mer långsiktigt och strategiskt, vilket jag länge har längtat efter” säger Fia Wirén.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share