East FM: Från program till flöde

Norrköping-stationen East FM ändrar i sitt utbud 11 januari. De tablålagda programmen försvinner och ersätts av ett flöde.

”Vi vill fortsätta att vara en frisk fläkt och ett fräscht alternativ i radiosverige. För att klara av det med de medel vi har så behöver vi förändra sättet vi sänder radio på” säger stationens programchef Julius Norrbom.

”Först och främst stryker vi våra program och det traditionella showtänkandet som varit standard i allt för många år från sändningsschemat” fortsätter Julius Norrbom.

Att programmen försvinner innebär inte att det talade innehållet tas bort. Däremot kommer direktsändningarna, som redan är få, att begränsas till när det är absolut nödvändigt.

”Vi kommer producera mer material, plocka in bra grejer utifrån och se till att uppdatera dig med ny skön musik dagligen” säger Julius Norrbom.

East FM, som främst riktar sig till yngre lyssnare, kommer dessutom utveckla sin kanal på Youtube och göra material tillgängligt som poddradio. Förändringarna innebär inte att stationen drar ned på personalkostnaderna.

East FM drivs av Norrköping Radio & Co, som ingår i tidningskoncernen NTM. Därmed är stationen den sista kommersiella radiostationen i Sverige som inte är kopplade till Bauer Media eller MTG. Dessutom är East FM en av bara två reklamradiostationer med program som produceras utanför Stockholm. Den andra är Mix Megapol i Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share