Dimen Abdulla blir Radioteaterns husdramatiker

dimenabdulla

Dimen Abdulla blir Radioteaterns första husdramatiker. Under det närmaste året ska hon vara med om att utveckla Radioteatern konstnärligt och skapa en rad dramatiska ljudverk.

”Vi är stolta och känner oss privilegierade över att ha en av Sveriges absolut mest intressanta dramatiska röster just nu i vår korridor i Radiohuset” säger Malin Axelsson som är konstnärlig ledare för Radioteatern.

”Radioteatern har alltid brunnit för att lyfta fram nya konstnärskap och jag tror att det kommer att gnistra och glöda när Abdullas musikaliska, bildstarka och visionära idéer möter extremt kompetenta ljuddesigners, dramaturger och producenter hos oss. Hon har också ett brett kontnärligt kunnande som kommer att kunna tillföra oss nya och intressanta perspektiv i vårt långsiktiga och strategiska konstnärliga arbete” fortsätter Malin Axelsson.

Dimen Abdulla är nyutexaminerad från Stockholms Dramatiska Högskola och har tidigare även studerat måler vid Kungliga Konsthögskolan. Hon debuterade i våras med Revolution i regi av Malin Axelsson på Ung Scen/Öst och har just nu uppdrag för bland annat Dramaten, Stockholms Stadsteater och Folkteatern i Göteborg.

”Det känns så sjukt kul och överväldigande att få vara här på Radioteatern. Nu är min plan att sätta mig ner, landa i skrivandet och glömma bort att jag är husdramatiker – så jag minimerar risken för att sväva bort i korridorerna av hybris” säger Dimen Abdulla.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share