De första nomineringarna till Stora Radiopriset

rickarsoderberg

Nomineringarna till de första sex kategorierna i Stora Radiopriset släpptes nu på morgonen. En nyhet är att det blir fyra nomineringar i varje kategori.

”Det är en imponerande kvalitet och mångfald i utbudet i svensk radio. Vi nominerar därför fyra bidrag per kategori i år för att visa på detta stora utbud” säger Johan Mångård, som är projektledare för Stora Radiopriset.

I kategorin för årets morgonprogram nomineras Morgonpasset i P3, Klassisk morgon i P2, Rix Morronzoo och Mix Megapols Äntligen morgon med Gry, Anders och vänner.

Årets radioevenemang går till UR-s Retorikmatchen, P3 Dokumentär 10 år, Lugna Favoriters En ljusare jul eller Mix Megapols Tjejplan.

Operasångaren Rickard Söderbergs (bilden) insats i Gästlistan i P2 gör att han kan bli årets rookie. Det kan även Athena Afshari från P3-podden Känd från internet, Mattias Lundberg från P2-podden Den svenska musikhistorien och NRJ-s Farao Groth bli. De båda poddarna görs av Munck.

Till årets underhållning nomineras Institutet i P3, som produceras av Munck, P3-s Christer och Morgan rapporterar – en timme innan sex, Rix Morronzoo och Tankesmedjan i P3.

I närradiokategorin finns Pite FM med, liksom Magasinet på Radio AF, Viva La Vecka från Stockholm Lokalradio och Studentradion i Uppsala.

Slutligen har MTG och Bauer två nomineringar var i kategorin årets kommersiella radiostation. NRJ, Lugna Favoriter, Rix FM och Mix Megapol har chans att vinna.

Stora Radiopriset delas ut på Radiogalan 17 september på Hamburger Börs i Stockholm. De resterande nomineringarna, inklusive för den nya kategorin poddradio, släpps i morgon torsdag. På galan delas dessutom specialpriset och hederspriset ut.

Foto: Julia Lindemalm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share