Bauer startar station för finsk rock

mattimaki

Bauer Media lanserar idag en ny kanal i Finland med inriktning på finsk rockmusik. Suomi Rock sänder på 14 frekvenser – bland annat i storstäderna Helsingfors och Åbo, men även i Haparandas grannstad Torneå.

”Rock är mycket stort i Finland och det är även musik på finska. Nu kombinerar vi dessa två i en ny fräsch station – Suomi Rock. Finsk rock helt enkelt. Syftet är att stärka vår position i åldern 25-44 år. Stationen blir semi-nationell och kommer i första hand att sändas på för oss nya frekvenser” säger Staffan Rosell, som är chef för Bauer Media i Sverige och Finland.

Morgonprogramledare på Suomi Rock är Janne Leipijärvi, som tidigare har hörts på Bauer-nätverket Iskelmä. Matti Mäki-Kokkila (bilden), som kommer från Radio City, sköter eftermiddagarna. I samband med lanseringen ges lyssnarna möjlighet att rösta fram sina favoritlåtar inom finsk rock.

Bauer Media driver i Finland även kanalerna Radio Nova, Iskelmä och Kiss och Radio City samt de lokala stationerna Radio Pooki och Play Radio. Dessutom har Bauer ett samarbete med NRJ, som även driver oldieskanalen Radio Nostalgia.

Suomi Rock har sändare i Hausjärvi, Helsingfors, Lahtis, Tavastehus, Jyväskylä, Åbo, Kotka, Kouvula, Lojo, Uleåborg, Rovaniemi, Salo, Torneå, Ulvsby och Ylöjärvi. De flesta frekvenserna är helt nya. Men i Helsingfors ersätter Suomi Rock stationen Sun Classics, som Bauer köpte upp, och i Jyväskylä sänder Suomi Rock på en frekvens som tidigare har använts av en lokal station.

Mer:
Suomi Rock

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share