Alice Petrén blir migrationskorrespondent

alicepetren

Alice Petrén blir Sveriges Radios första korrespondent för migrationsfrågor.

Förordnandet är på ett år och Alice Petrén hon ska bevaka ämnet både i Sverige och utomlands med bas i Stockholm.

”Vi är väldigt glada över att Alice Petrén blir vår nya migrationskorrespondent. Hon bottnar verkligen i det komplexa ämnet migration. Hon kan det på djupet efter att ha arbetat med frågan under lång tid, både som journalist och inom internationella organisationer, som WHO. Alice har som reporter också ett speciellt driv, en säregen journalistisk energi och en arbetskapacitet som få” säger Anders Pontara, som är biträdande utrikeshef på Ekot.

Alice Petrén började som journalist på Radio Sörmland 1980 och kom till Ekot två år senare som ekonomireporter. Hon har sedan dess bland annat arbetat som reporter med migration som specialområde under åren 1991-1998, varit programledare för SVT-s Mosaik, redaktör och gruppchef för Ekots nyhetsreportrar under 90-talet, korrespondent i Asien från 2004 och därefter Paris-korrespondent. Det senaste decenniet har hon bevakat Sydeuropa och även varit Östeuropa-korrespondent.

”Drunkningsolyckan utanför Lampedusa, raderna av flytvästar på Kos och 90-talets massflykt från krigets Bosnien är både enskilda händelser och delar i betydligt större sammanhang. Jag vill förklara och ge kitt mellan det globala och det lokala. Där kunskap växer, krymper rädslan. Mitt nya uppdrag blir minst sagt komplext och jag är förstås stolt över förtroendet och ödmjuk inför uppgiften” säger Alice Petrén.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share