Viaplay bekräftar personalneddragningar

Jörgen Madsen Lindemann. Foto: Viaplay Group.

I ett pressmeddelande natten mot torsdag bekräftar Viaplay Group uppgifterna om personalneddragningar inom koncernen. Dessa sker som en följd av den översyn av verksamheten som har inletts av koncernens nya VD Jørgen Madsen Lindemann.

Fler åtgärder presenteras nästa torsdag i samband med presentationen av resultatet för andra kvartalet. Förutom personalneddragningar nämns sänkta kostnader för innehåll, en översyn av internationella dotterbolag och verksamheter utanför kärnaffären samt diskussioner med distributionspartners.

De mål som Viaplay Group har haft för helåret 2023 dras tillbaka, enligt pressmeddelandet.

”Tillbakadragandet av målen för 2023 är en följd av denna översyn och återspeglar svagare utsikter avseende framtida försäljnings- och resultatutveckling för i synnerhet de nordiska verksamheterna, vilket i synnerhet är hänförligt till att ökningen av de till större delen fasta innehållskostnaderna inte kompenseras av intäktsökningar eller kostnadsbesparingar i tillräcklig utsträckning” skriver Viaplay Group, som inte kommer att ge några vidare kommentarer innan presentationen 20 juli.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share