Tusen anställda bort på BBC

tonyhall

BBC tvingas till ytterligare ett besparingspaket. 50 miljoner pund om året ska bort från budgeten och fler än tusen anställda måste gå, berättade BBC-chefen Tony Hall på ett personalmöte i Broadcasting House.

Anledningen till nedskärningarna är att färre betalar TV-avgiften, som dessutom inte har höjts sedan 2010. Det betyder att BBC har 150 miljoner pund mindre att röra sig med per år. Avgiften finansierar numera även BBC World Service, som tidigare betalades av utrikesdepartementet, samt bredbandsutbyggnad.

Tony Hall säger att programverksamheten ska prioriteras men att bolaget måste skötas så effektivt som möjligt. Antalet chefer ska minskas ytterligare och organisationen ska bli enklare med färre avdelningar och mindre dubbelarbete.

”På vissa håll finns det idag tio lager av chefer mellan toppen och botten av organisationen. Jag tycker det är för många och i framtiden ska vi arbeta för att det blir som mest sju” sade Tony Hall till de anställda.

Ekonomichefen Anne Bulford och personalchefen Valerie Hughes D’Aeth ska ta fram ett förslag på var nedskärningarna ska göras. Deras rapport ska vara klar i höst.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share