Sveriges Radio startar poddredaktion

Sveriges Radio har startat en särskild poddredaktion, som ett projekt under ett år.

Redaktionen får ansvar för att ”identifiera, ompaketera och marknadsföra” material som passar som podd. Projektbeställare är Ulf Reneland och redaktör Elin Claeson.

”Vår digitala strategi handlar om att göra det så enkelt som möjligt för publiken att lyssna: hur man vill och när man vill. Att förbättra poddutbudet, till exempel genom att göra fler avsnitt tillgängliga på en gång eller att paketera om radioinnehåll till format som möter lyssnarens behov, är en viktig del i den strategin. Vi ser också poddformatet som ett bra sätt att testa nya programformer, tilltal och ämnen” säger SR-s digitala direktör Martin Jönsson.

Projektet har varit igång sedan i april. Under sommaren gör Sveriges Radio bland annat poddarna Mordutredarna, Ridpodden och Kökshistorier – tio kortdokumentärer. När det gäller Mordutredarna har alla avsnitt lagts ut på en gång.

”Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma när det gäller att skapa helt nya programformat och samlingar av redan sänt material. Vi vet att det finns många bra idéer på poddområdet, men det är först nu vi kan ge dem en ordentlig chans att nå ut” säger Ulf Reneland, som alltså är projektbeställare.

Share