Svenska Dagbladet rekryterar Henrik Torehammar

Henrik Torehammar. Foto: Magnus Neideman Hjalmarson/Svenska Dagbladet.

SR-programledaren Henrik Torehammar, som senast lett P1-morgon, går till Svenska Dagbladet.

På Sveriges Radio har Henrik Torehammar bland annat byggt upp podden Det politiska spelet och gjort partiledarutfrågningar, bland annat i Ekots lördagsintervju. På Svenska Dagbladet ska han arbeta som inrikespolitisk kommentator.

”Det här kom överraskande, men ska bli väldigt spännande. Det är ju ungefär i linje med hur svensk politik är just nu. Efter att i drygt ett decennium pratat om svensk politik ser jag nu fram emot att få skriva om den, med precis den blandning av allvar och respektlöshet som denna älskade, dumma demokrati förtjänar” säger Henrik Torehammar.

Rekryteringen av Henrik Torehammar är en del av Svenska Dagbladets satsning på bevakningen av svensk inrikespolitik.

”Politik är ett av Svenska Dagbladets viktigaste satsningsområden, därför har vi successivt byggt upp vad vi ser som Sveriges bästa politikredaktion. Att dessutom kunna räkna in Henrik Torehammar i den redaktionen är en dröm. Få kan som han förklara politiska skeenden på ett sätt som både är initierat och begripligt, som gör att man känner sig både smart och glad” säger Erik Hedtjärn som är chef för Svenska Dagbladets politikredaktion, dit han kom förra året från Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share