Svensk Pop ger utrymme till osignad musik

osignadsvenskpop

Bauer Medias Stockholms-station Svensk Pop har sedan september ett samarbete med Spinnup, som hjälper okontrakterade artister.

Spinnup gör det möjligt för artister utan kontrakt att få sin musik publicerad på Spotify och andra streamingtjänster. Dessutom bedömer talangscouter musiken. Under rubriken Osignad Svensk Pop ger Svensk Pop utrymme åt ny svenskspråkig musik på Spinnup.

”Varje månad tar vi fram en lista på tio osignade låtar. Varje vardagmorgon 06.45 spelar vi en av låtarna och presenterar den lite närmare. Lyssnarna kan lyssna på alla låtar och rösta via hemsidan. I slutet av varje månad så vinner den av låtarna som fått flest röster. Vinnaren blir intervjuad på Svensk Pop och vi adderar låten till vår playlist” säger Svensk Pops programchef Thomas Hansen.

Spinnup har dessutom just nu en kampanj som gör att artister kan ladda upp en svenskspråkiga låt gratis genom att använda en särskild Svensk Pop-kod.

Den första vinnaren av Osignad Svensk Pop var Tobbe Daun med låten Vad lider du av. Nästa vinnare utses 31 oktober.

Universal Music, som äger Spinnup, är en av Svensk Pops just nu fyra premiumsponsorer. De andra är Tallink Silja, Sverigelotten och Offerta.

Share