Sven Hallberg lämnar Bauer – gör poddserie om Bowie

Sven Hallberg.

Sven Hallberg slutar på Bauer Media för att framöver arbeta med poddar och andra projekt. Han inledde sin radiokarriär som pirat, gick vidare till närradio och TV innan han kom till Bauer Media.

”När jag i slutet av 70-talet började sända piratradio, inspirerad av det lilla jag hört av utländsk radio, anade jag inte att det senare skulle bli mitt yrke” säger Sven Hallberg.

”Jag fortsatte med närradio. Radio SBC blev en succé som jag senare förstått påverkade flera generationer av musik- och mediepersoner. Bland lyssnarna fanns Dag ”Denniz Pop” Volle, Kristian Luuk och Sten ”Stonebridge” Hallström” säger Sven Hallberg.

Efter en period år på ZTV som programchef och programledare kom Sven Hallberg för 16 år sedan till SBS Radio, som idag är Bauer Media. Först var han producent för morgonshowen på Mix Megapol med Adam Alsing och Gry Forssell och därefter blev han programchef för Mix Megapol.

”Det har varit en fantastisk resa där Mix Megapol tredubblade lyssnarsiffrorna och gick till att bli Sveriges största radionätverk” säger Sven Hallberg.

För ett år sedan blev Sven Hallberg programchef för Rockklassiker, ett uppdrag han lämnar sista maj.

”Stationen hade ett väldigt grabbigt tilltal och det är svårt att öka i det segmentet. Vi har breddat stationen och förändrat tilltalet, tonaliteten och imagen. Samtidigt har vi breddat musikvalet till att även innehålla artister som Supertramp och ELO. Det börjar ge resultat” säger Sven Hallberg.

”Jag har haft en mycket givande och rolig tid på SBS och Bauer, men efter 16 år har jag tagit beslutet att avsluta min anställning och kommer framöver att jobba med olika projekt. Närmast ligger bland annat några poddserier” säger Sven Hallberg.

Det senaste året har Sven Hallberg producerat podden Beatles – Album för album, med ett avsnitt om varje Beatles-album och ett bonusavsnitt om varje bandmedlem. När Sven Hallberg nu lämnar Bauer är det just poddserier om artister som är planerade. Först ut är en poddserie om David Bowies album, som liksom Beatles-podden ska distribueras via Bauers digitala plattform Radioplay.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share