Svag start för Now FM

923_now_fm_logoCBS Radios nya New York-satsning 92.3 Now FM har än så länge inte nått samma framgång som systerstationen Amp Radio i Los Angeles.

I den första hela månadsmätningen sedan lanseringen den 9 mars har hitinriktade Now FM en marknadsandel på endast 1,5 procent av radiolyssnandet i New York, vilket gör att Now FM hamnar först på 23-e plats på listan över de populäraste radiostationerna i New York. Resultatet är bara en marginell förbättring jämfört med de sista siffrorna för rockstationen 92.3 K-Rock.

Now FM-s huvudkonkurrent, Clear Channels Z100, stiger något till 4,9 procent vilket innebär att Z100 behåller andraplatsen i New York. Etta är fortfarande Clear Channels AC-station 106.7 Lite FM med 5,9 procent av lyssnandet.

CBS Radio har dock haft framgång med flera av sina andra stationer i New York. Oldies-formaterade WCBS-FM går upp till 4,8 procent och är kvar som trea, nyhetsstationen WCBS-AM är femma och stiger till 4,1 procent och sportkanalen WFAN-AM ökar från 2,1 till 3,4 procent. Uppåt går det även för Clear Channels ”classic rock”-station Q104.3, som nu är fyra på marknaden med 4,3 procent av lyssnandet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share