Stora Journalistpriset startar podd

Stefan Mehr leder den nya podden Stora Journalistprispodden, där några av Sveriges bästa journalister berättar om arbetet bakom arbeten som gjort att de har vunnit eller blivit nominerats till Stora Journalistpriset.

Expressens grävande reporter David Baas, som vann priset årets röst 2018, är först ut i podden i ett avsnitt som släpps idag. Därefter följer Josefin Sköld (9 juni), som nominerades för reportaget om Lilla Hjärtat förra året, och Hanna Hellquist (23 juni), som utnämndes till årets röst 2019.

”Varje år tar vi del av nya starka journalistiska gärningar i Sverige och med Stora Journalistpriset belyser vi några av dem. Men det längre formatet, där journalisterna själva kan ge insikt i sitt arbete, och förhoppningsvis på så sätt inspirera framtida vinnare, har vi saknat fram tills nu. Med den här podcasten ändrar vi på det, och låter Sveriges bästa journalister tala till punkt om Sverige bästa journalistik” säger Magnus Janson, som är verkställande ledamot för Stora Journalistpriset.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share