Start av Dansbandskanalen Klassiker i slutet av april

Grafik: DB Media.

DB Media startar sin nya nationella DAB+-kanal Dansbandskanalen Klassiker i ”slutet av april”.

”Innehållet i kanalen kommer först och främst vara dansbandsmusiken från 70-, 80- och 90-talen. Vi ser att lyssnandet på vår kanal Dansbandskanalen, som startades redan 2002, fortsätter att stiga för varje dag som går” säger Daniel Bengtzzon, som är VD för DB Media.

”Med kulturfenomenet epadunk ser vi också att intresset för den gamla dansbandsmusiken väcks på nytt. Det är alltså hög tid att damma av dessa gamla härliga vinylskivor och göra radio av dem. Och redan nu kan vi berätta att vår Dansbandskanalen Julmusik kommer att gästspela på Klassikers plats under december” fortsätter Daniel Bengtzzon.

Dansbandskanalen Klassiker kommer att sändas på Viaplays nationella DAB+-nät. På samma nät sänds sedan 2021 systerkanalen Dansbandskanalen och Guldkanalen – den senare regionalt i Skåne. I höstas fick DB Media tillstånd att starta Guldkanalen Country på Bauers nät i Skåne. Det är fortfarande oklart när starten av den kanalen kan ske, eftersom det fortfarande saknas ett avtal om sändningarna med Bauer Media.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share